TripAdvisor: cele mai bune locuri de cazare din Cluj

Cabana Moților de la Mărișef | Foto: Cabana Moților

Cabana Moților de la Mărișel | Foto: Cabana Moților

Cel mai mare site de turism din lume, TripAdvisor, a anunțat săptămâna trecută lista câștigătorilor premiilor Travelers Choice 2016, pentru spații de cazare. Un singur hotel de mari dimensiuni din Cluj-Napoca, Hampton by Hilton, s-a „strecurat” pe lista celor mai bune din România pentru 2016. În schimb, la capitolul hotelurilor de mici dimensiuni, Villa-Hotel Escala a prins podiumului, iar la secțiunea pensiuni, Cabana Moților, din Mărișel ocupă un loc fruntaș.

Hampton by Hilton Cluj se află aproape de coada listei, pe locul 24, dintr-un total de 25. Podiumul este ocupat de hotelurile Epoque din București, Kronwell, din Brașov, și Privo, din Târgu-Mureș. Lista este dominată de hotelurile din București, cu 14 prezențe. Din Târgu-Mureș mai apare un hotel pe listă, Plaza V, pe poziția 9. Alte orașe cu hoteluri în top 25 sunt Iași, Bacău, Poiana Brașov, Sinaia sau Constanța. Lista completă, aici.

Provincia își ia revanșa, la capitolul pensiuni, unde Transilvania domină topul. Primele poziții sunt ocupate, în ordine, de Conacul Brătescu din Bran, Secret Transylvania, din Cisnădioara, și Casa Lia, din Sighișoara. Pe locul 5 se situează Cabana Moților din Mărișel. Lista integrală, aici.

La categoria hoteluri de mici dimensiuni, pe locul 3 pe plan național se situează Villa-Hotel Escala din Cluj, devansată de Hotel Christina din București și Chambers Charm Boutique Hotel din Brașov. Lista integrală, aici.

La secțiunea hoteluri de lux, Clujul nu este prezent, podiumul fiind ocupat de Epoque București, Double Tree by Hilton Oradea și Conacul Archia (Deva).

Tot săptămâna, trecută Transylvania Hostel din centrul Clujului a fost desemnat, pentru a patra oară, cel mai apreciat hostel din România pe portalul de profil Hostel World. Detalii, aici.