Hartă interactivă: Top 5 destinații eco pentru clujeni

Ecoturismul este unul din marile trenduri globale la care se aliniază și România. Unul dintre cei mai importanți promotori ai acestui tip de turism din țară este Asociația de Ecoturism din România (AER).

AER reunește sub aceeași umbrelă o pleiadă de furnizori de servicii, consultanți, agenții de turism și ONG-uri care au ca numitor comun interesul în dezvoltarea ecoturismului în România. Asociația operează și un sistem de certificare „Eco-Romania”, care se adresează afacerilor.

La solicitarea cluj.travel, reprezentanții AER au selectat cinci destinații ecoturistice pe care le recomandă clujenilor. Este vorba despre Pădurea Craiului, Colinele Transilvaniei, Mărginimea Sibiului, Țara Dornelor și arealul Zărnești-Piatra Craiului. Pentru mai multe detalii, consultați harta interactivă de mai jos.

Recomandările noastre sunt toate cele zece destinații cu care lucrăm, acestea cinci  ar putea fi mai interesante pentru clujeni

– Bogdan Papuc, director executiv AER

Celelalte destinații recomandate de Asociația de Ecoturism din România sunt Ținutul Zimbrului din județul Neamț, Delta Dunării, Băile Tușnad și împrejurimile, zona Mara – Cosău – Creasta Cocoșului, din județulu Maramureș și Țara Hațegului – Retezat, din județul Hunedoara.