Google Street View în alte 39 de orașe

Clujul și alte șapte mari orașe au fost printre primele incluse pe varianta Street View a hărților Google

Imagini cu obiectivele turistice ale României, din 39 de oraşe mari, vor fi disponibile în Street View pe Google Maps, informează Mediafax. Acest lucru va fi posibil la capătul unui proiect lansat luni, 17 iulie, în cadrul căruia vor fi parcurşi 40.000 de kilometri în ţară, cu un automobil şi o tricletă specială – Google Trike -, din care se vor face fotografiile necesare.

Street View de la Google Maps permite plimbarea virtuală și vizionarea la unghi de 360 de grade a zonelor fotografiate
Printre noile atracții turistice ce vor fi puse pe acest tip de hartă se numără Parcul Naţional Retezat, centrul istoric al Sighişoarei, bisericile de lemn din Maramureş, mănăstirile pictate din Moldova, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Castelul Peleş, Cheile Bicazului şi multe altele.

În plus, acoperirea Street View în România se extinde cu încă 39 de oraşe, printre care Craiova, Focşani, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Galaţi, Deva, Hunedoara, Sfântu Gheorghe sau Zalău.

Ministerul Culturii va oferi, la solicitarea Google, sprijin pentru acest proiect prin punerea la dispoziţie a unor informaţii despre obiectivele vizate, fie că sunt sau nu monumente istorice.

Iniţial, Street View a acoperit opt oraşe mari din România – Bucureşti, Arad, Oradea, Braşov, Timişoara, Cluj, Sibiu şi Constanţa -, dar și principalele staţiuni de schi de pe Valea Prahovei şi cele de pe litoralul Mării Negre
În iunie 2012, Street View era disponibil în 40 de ţări şi respectiv 3.000 de oraşe.