Cum a ajuns Gura Humorului pe radarul turiștilor japonezi

Posted by Cluj.Travel on Saturday, January 30, 2016

Orașul Gura Humorului se numără printre cele 30 de orașe frumoase de mici dimensiuni selectate de Comitetul de Promovare a Turismului European din Japonia pentru dezvoltarea de destinații noi și crearea de noi piețe.

Nominalizarea a avut loc în vara anului trecut. Potrivit site-ului de profil travelvoice.jp, inițial a existat o bază de selecție de 157 de orășele și sate din 28 de țări europene. Dintre acestea, 300 de profesioniști din indstria de turism japoneză au selectat 41, pe lista scurtă. Dintre acestea, un comitet de selecție a ales cele 30 de câștigătoare, pe baza a patru criterii:

  1. Expunere media mică și lipsa unui pachet de vacanță pentru orașul/satul respectiv
  2. Întrunirea unei palete diverse de destinații, din toată Europa
  3. Posibilitatea ca agențiile profilate pe atracții turistice să vândă cu succes destinația
  4. Existența unei infrastructuri care permite accesul fără dificultăți

Cele 30 de orășele și localiăți rurale selectate vor fi promovate în prima jumătate a anului 2016 pe piața japoneză. Acestea sunt:

Kilkenny – Irlanda, Berat – Albania, Civita di Bagnoregio – Italia, Procida – Italia, Conwy – Marea Britanie, Lech – Austria, Hindeloopen – Olanda, Lefkara – Cipru, Rovinj – Croația, Soglio – Switzerland, Visby – Sweden, Setenil de las Bodegas – Spain, Piran – Slovenia, Vlkolinec – Slovacia, Marianske Lazine –  Cehia, Quedlinburg – Germania, Bernkastel-Kues – Germania, Golyazi – Turcia, Reine – Norvegia, Sopron – Ungaria, Koprivștița – Bulgaria, Porvoo – Finlanda, Saint-Cirg-Lapopie – Franța, Riquewihr – Franța, Sint-Martens-Latem – Belgia, Zalipie – Polonia, Monsanto  – Portugalia, Ohrid – Macedonia, Kotor – Muntenegru, Gura Humorului – România