Top 10 de văzut la Muzeul Farmaciei

Muzeograful Radu Crișan

Muzeograful Radu Crișan

Colecția de Istorie a Farmaciei din cadrul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei este recomandată cu căldură de ghidul Lonely Planet, atât pentru atmosfera pe care o recreează, cât și pentru simțul umorului cu care ghidul, muzeograful Radu Crișan, îi îndrumă pe turiști.

Muzeul Farmaciei, așa cum îi spune toată lumea, funcționează și acum în clădirea care a adăpostit cea mai veche spițerie a Clujului, „La Sfântu Gheorghe”, atestată documentar în 1573. O parte a clădirii a fost retrocedată foștilor proprietari, așa că viitorul instituției este incert.

În schimb, prezentul sună bine: în 2012, micul muzeu din „buricul” Clujului a strâns aproape 10.000 de vizitatori, un record pentru ultima decadă.

Cu ajutorul muzeografului Radu Crișan, cluj.travel prezintă în premieră o selecție a celor mai importante atracții turistice de la muzeul pe care Lonely Planet l-a descris la superlativ. Pentru că muzeograful nu a putut stabili o ierarhie clară a celor mai atractive obiecte din muzeu, le prezentăm în ordine aleatorie. Topul începe pe pagina următoare →

Pages 1 2 3